Kverneland iXter

Kverneland iXter Range

De Kverneland iXter B gedragen veldspuit is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling in nauwe samenwerking met boeren. Vandaag de dag is dit de meest geavanceerde gedragen serie veldspuiten, waarbij de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid en bescherming van het milieu.

Concept Volledige Integratie

Niemand zou verwachten dat al deze functies zo gemakkelijk te bedienen zouden zijn. Betere bescherming en integratie is gewoon niet mogelijk. iXter B zet een nieuwe standaard.

Easy Set bedieningspaneel

Het Easy Set-bedieningspaneel maakt het leven gemakkelijk door zijn intuïtieve bediening. De bedieningselementen zijn gescheiden naar een zuig- en drukzijde. De ventielen zijn goed beschermd achter een deur: dit houdt uw werkgebied vrij van vuil en pesticiden.

Gemakkelijk aankoppelen maakt het leven gemakkelijk

Er is voldoende ruimte om de aftakas en de hydraulische en elektrische kabels aan te sluiten. Een ingenieus vergrendelingssysteem beveiligt de machine en toont de bestuurder dat deze correct is aangekoppeld.

Eenvoudige bediening

De gegradueerde chemische inductor met een capaciteit van 30 liter is op rails gemonteerd en volledig in het frame geïntegreerd. In opslagpositie is de inductor afgedicht tegen de bovenplaat en is er geen deksel nodig. De roterende reinigingssproeier van de jerrycan geeft het water vrij wanneer hij naar beneden wordt gedrukt. Het rondspoelsysteem is geen add-on: het is onderdeel van het ontwerp! De standaard terugstroomagitatie met zijn unieke agitatiebuis houdt het tankmengsel in beweging. Het turbo-roerwerk (optioneel) zorgt voor een krachtige menging tijdens de bereiding van het mengsel. Dit is vooral nuttig wanneer poeders worden gebruikt of na sedimentatie gedurende een langere periode van onderbreking.

Ruime keuze in tankinhoud op iXter B veldspuit

De iXter serie is leverbaar in 4 verschillende tankinhouden van 1000 tot 1800 l. en twee verschillende boomtypen (HOSA, HC) van 15 tot 30 m. Pompen zijn leverbaar met capaciteiten van 150, 200 en 260 l/min.

EasyHitch snelkoppeling op de spuit

Dankzij de EasyHitch snelkoppeling, ligt het zwaartepunt van de machine dicht op de trekker, voor een maximale gewichtsoverdracht. Hoge technische eigenschappen, zoals iXclean, IsoMatch Tellus Pro en IsoMatch Tellus GO, Starguide III, GEOCONTROL en andere eigenschappen maken de machine zeer gebruiksvriendelijk.


De Voordelen van de iXter B:

  • Stabiliteit: De HC-spuitboom heeft een driehoekige staalconstructie en een antiswiep-systeem dat het mogelijk maakt om met hoge snelheid te spuiten onder moeilijke omstandigheden. Het Boom Guide Pro boomhoogteregelingssysteem heeft de optie voor 5 sensoren. Niet alleen de extra sensor aan elke kant van de spuitboom zorgt voor extra veiligheid, maar biedt ook de mogelijkheid om Boom Guide actief te houden tijdens een gedeeltelijk ingeklapte spuitboom of voor een kleinere werkbreedte.
  • Gebruiksgemak: het iXter B-spuitprogramma is ontworpen met de nadruk op gebruiksgemak, intelligente elektronica en milieubescherming om de beste gewassen te telen.
  • Precisiespuiten: De hangende boomguide van de iXter B combineert optimale stabiliteit met een soepele spuitboomuitbalancering en beperkte verticale beweging om afwijkingen in de spuithoogte te minimaliseren en zo de juiste gewasbedekking te garanderen.
  • Intelligente elektronica: Het op de iXter B gemonteerde spuitprogramma in combinatie met iXspray is standaard volledig ISOBUS-compatibel, wat betekent dat de IsoMatch Tellus GO+ of PRO of een andere AEF-gecertificeerde terminal gemakkelijk te gebruiken is. De innovatieve iXspray-hardware en -software met intuïtieve touch-interface garandeert een gebruiksvriendelijke bediening van de spuitmachine.
  • Vloeistofbeheer: Het iXter B-gemonteerde spuitprogramma heeft specifieke kenmerken die het eenvoudig maken om de spuit exact te vullen en grondig te reinigen om kosten te besparen en tegelijkertijd de impact op het milieu tot een minimum te beperken. De keuze kan worden gemaakt tussen handmatige bediening van het EasySet-bedieningspaneel, iXclean Comfort voor halfautomatische bediening of iXclean Pro volautomatisch klepmanagementsysteem. Nieuw is het iXflow-E-spuitleidingrecirculatiesysteem dat verkrijgbaar is met elektrisch gestuurde spuitdoppen.
  • Connectiviteit: de eerste stap in de wereld van connectiviteit met onze IsoMatch-toepassingen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *