Nieuwe Hitachi Zaxis-7 serie graafmachines op wielen

Nieuwe Hitachi Zaxis-7 serie graafmachines op wielen

Een vracht aan technologie

De nieuwe Hitachi ZX220W-7 mobiele graafmachine heeft een grote aantrekkingskracht op zowel eigenaren als machinisten, met een uitgebreide reeks functies die zijn ontworpen om hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en inzetbaarheid te helpen controleren. Dit zeer veelzijdige model, de grootste in de reeks mobiele graafmachines van Hitachi, profiteert bovendien van een ongeëvenaard ondersteuningsniveau gedurende zijn gehele levensduur.

Verbeter uw winst

De winst van eigenaars zal toenemen dankzij het indrukwekkende brandstofverbruik van deze machine die aan de Stage V-norm voldoet. Zijn unieke en toonaangevende hydraulische systeem HIOS III bereikt hogere productiviteitsniveaus met een beter brandstofverbruik dan vorige modellen, en helpt zo de bedrijfskosten te verlagen. Machinisten kunnen de brandstofefficiëntie en -kosten ook controleren met de gloednieuwe ECO-meter, die duidelijk zichtbaar is op de grote LCD-monitor.

Eigenaars kunnen hun winst verder verhogen door te werken aan een grotere verscheidenheid van projecten dankzij de uitstekende veelzijdigheid van de Zaxis-7 mobiele graafmachine. Hij kan worden gebruikt met een breed scala aan Hitachi-aanbouwdelen, zoals kantelrotators en -bakken, breekhamers en sorteergrijpers, afhankelijk van de toepassing. Deze kunnen gemakkelijk worden verwisseld met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor aanbouwdelen en kunnen gemakkelijk worden vervoerd met behulp van het optionele aanhangerondersteuningspakket. Het nieuwe model kan ook worden afgestemd op de voorkeur van de bestuurder en de vereisten van de werkplek – voor optimale productiviteit, terwijl het brandstofverbruik wordt verlaagd.

Voel het verschil

De nieuw ontworpen cabine van de Zaxis-7 is de perfecte werkomgeving voor machinisten. Hij is ultragroot en biedt ultiem comfort en kwaliteit, met lage geluidsniveaus en minder trillingen dan de vorige generatie.

Dankzij de gesynchroniseerde beweging van de stoel en de console zullen machinisten zich aan het einde van hun dienst minder vermoeid voelen. De gemakkelijke bediening is ook te danken aan: het nieuwe ergonomische ontwerp van de console en de schakelaars; de gemakkelijke toegang tot de bedieningselementen; en functies zoals cruise control, automatische transmissie en het optionele ride control-systeem dat de trillingen van het voorste hulpstuk onderdrukt.

Ook de extra functionaliteit van het gemakkelijk afleesbare scherm en de joysticks, en de automatische werkrem, zijn in deze ultramoderne cabine ingebouwd om een moeiteloze werkdag te garanderen.

Verhoogde veiligheid

De cabine biedt ook een superieur zicht op het werkterrein om machinisten en de machine te beschermen tegen potentiële gevaren. Het zicht wordt verbeterd door een uitzonderlijk vogelperspectief van 270 graden met het Aerial Angle camerasysteem. De machinist kan kiezen uit zes beeldopties op de monitor om de directe omgeving te bekijken. Hun zicht door de voorruit van de cabine is ook verbeterd door de slanke stuurkolom (met bredere verstelhoek) en het kleinere stuurwiel.

Om machinisten in staat te stellen zelfverzekerder en productiever te werken, zelfs in moeilijke omstandigheden, zijn de Zaxis-7 graafmachines op wielen uitgerust met nieuwe voorzieningen zoals LED-werklichten, een ruitenwisser met een groter wisgebied, en grotere spiegels. Verwarmde spiegels zijn ook als optie verkrijgbaar. Voor extra veiligheid worden de bovenwagen en het voorzetstuk vergrendeld wanneer de machine in de juiste positie staat, voor rijden op de openbare weg.

Verhoog de nuttige werktijd

Net als alle nieuwe Zaxis-7 graafmachines op wielen, is de ZX220W-7 gebouwd om lang mee te gaan. Grondige tests in speciale faciliteiten in Japan garanderen betrouwbare prestaties en een hoge inzetbaarheid.

Duurzaamheid en kwaliteit zijn terug te vinden in elk detail, zoals: de eendelige onderwagen die profiteert van een grotere oscillatie; verbeterde hydrauliek van de stempelpoten; en spatborden die de bovenstructuur beschermen tegen vuil. Voor een groter hefvermogen en uitzonderlijke stabiliteit kunnen klanten kiezen uit een reeks contragewichten, en tussen standaard 2.550 mm of brede 2.750 mm assen voor de ZX220W-7. Stilstandtijd wordt voorkomen door het duurzame nabehandelingssysteem, en geminimaliseerd door de prioriteit die wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging.

Fleet management

Met de Hitachi-systemen voor bewaking op afstand hebben eigenaren het gevoel dat ze hun machinepark en de werklast volledig onder controle hebben, dankzij de toegang tot essentiële gegevens via Owner’s Site en ConSite. Beide systemen verzenden dagelijks operationele gegevens van de graafmachine via GPRS of satelliet naar Global e-Service. ConSite vat de informatie samen in een maandelijkse e-mail, en de ConSite Pocket-app toont real-time waarschuwingen voor mogelijke problemen. Voor extra gebruiksgemak kunnen dealers op afstand software-updates van de machine uitvoeren met behulp van ConSite Air. Met deze functie kunnen Zaxis-7 graafmachines ook overal ter wereld worden bewaakt met het diagnoseprogramma van Hitachi (MPDr. Remote Access), waardoor een maximale uptime wordt gegarandeerd.

Bovendien bewaakt een unieke innovatie continu de kwaliteit van de motor- en hydraulische olie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via twee oliesensoren worden dagelijks gegevens doorgestuurd naar Global e-Service. Deze detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd, door vervuiling of een lage viscositeit. Het vermindert onderhoud en ongeplande stilstand, en geeft eigenaars gemoedsrust dankzij gepland onderhoud en een hogere doorverkoopwaarde.

Creëer uw visie

“We zijn verheugd om het grootste model Zaxis-7 graafmachine op wielen te introduceren,” zegt Hitachi Construction Machinery (Europe) NV Excavator Product Manager Wilbert Blom. “We hebben tot nu toe enorm positieve reacties van klanten op de nieuwe serie gehad, en we hopen dat de ZX220W-7 net zo goed ontvangen zal worden.

“Hij biedt een uitstekende veelzijdigheid voor een breed scala aan toepassingen wanneer hij wordt gebruikt met Hitachi-aanbouwdelen, en levert uitzonderlijke prestaties – waardoor onze klanten hun visie kunnen creëren.”

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *